martes, 2 de septiembre de 2008

Les 300 mesures per a canviar Espanya ( en català! )


LAS 300 MEDIDAS EN CATALÁN

El mes de junio pasado se celebró en Madrid el Tercer Congreso Nacional del Movimiento Social Republicano y allí se aprobaron las ponencias sobre Organización, Estrategia Política, así como se reformaron en muchos aspectos nuestra Norma Programática y las 300 Medidas para Cambiar España ( o lo que es lo mismo, nuestro completo y riguroso programa político). Pues bueno, como por asuntos relacionados con menesteres sobre la renovación de nuestra pagina web , aun no se han podido publicar actualizados los dos últimos documentos antes citados. Desde el MSR Tarragona hemos creído conveniente adelantarnos en su publicación oficial y como buenos pioneros ( prometemos ser pioneros en muchos aspectos para el partido, el tiempo nos dará la razón) queremos tener el placer de presentaros en primicia las mismas, que iremos publicando por partes, pero eso si, con un detalle: las publicaremos en nuestra lengua vernácula, en catalán. Creemos firmemente de que los blogs de las diferentes delegaciones del partido deben ser testimonio y reflejo de las particularidades de cada región de nuestra Patria, y como no, rincón intimo para poder ahondar en las diferentes identidades, señas culturales y noticias relacionadas con nuestras regiones y provincias. Creo que la mejor forma de poderlas presentar a los visitantes de este vuestro blog es en lengua catalana, ya que será una pequeña y sincera forma de poder profundizar aun mas en los proyectos de nuestro partido, contado de forma familiar y cercana a todos nuestros simpatizantes y amigos de esta tierra.

Joel Iltirkesken



300 MESURES PER A CANVIAR ESPANYA

PREÀMBUL

Davant nostre, el repte, la voluntat i el compromís de fer sentir la nostra veu, la veu del socialisme patriòtic. Espanya no pot seguir sent un poble sense força institucional , sense una estructuració política genuïna i transparent, sense uns politics compromesos amb els seus pobles.
El repte que se’ns presenta es difícil i il·lusionant. En una societat en que la corrupció atrofia els mecanismes suposadament democràtics, el consumisme individualista ens fa oblidar l’interès col·lectiu i els partits obliden intencionadament la nostra entitat com a poble, l’acció política es fa més complexa, però també més necessària. Sabem que es molt difícil que el nostre programa polític pugui ésser posat a prova a curt termini, però la nostra obligació, al voler estar presents en la vida política i social d’Espanya, es dir-li al nostre poble, quines són les nostres propostes i com es el futur que volem per la nostra comunitat nacional.
Com reflexa la nostra Norma Programàtica, propugnem una política propera i eficaç, marcada per les idees força que imprimeixen els següents qualificatius:

Una política NACIONAL, capaç de reconèixer la identitat dels nostres pobles, de dotar-nos d’unes institucions pròpies i eficaces, de possibilitar una convivència pacífica i igualitària entre tots els pobles d’Espanya.

Una política SOBIRANA, revitalitzant el concepte de comunitat nacional, que promogui la cooperació entre tots els pobles, enfrontant-se al imperialisme i al neocolonialisme que estripen les relacions internacionals i condemna al Tercer Món a viure i a morir en la misèria. Rebutgem una visió del Món uniforme, globalitzada i monòtona, verdadera creació virtual fabricada als laboratoris de les grans companyies multinacionals, i apostem per un món multipolar, ple de cultures variades que s’enriqueixin mútuament i que tenen que desenvolupar-se en el seu espai geopolític natural.

Una política SOCIALISTA, de quals prioritats s’estableixin en la defensa dels col·lectius menys afavorits, dels treballadors, dels homes del camp i de la mar, dels estudiants i dels nens, de les dones i de la gent gran, de tots els exclosos a la societat despersonalitzada que ens envolta. Per al MSR es prioritari establir les condicions econòmiques i politiques adequades per a que qualsevol persona pugui accedir a un treball digne i a unes condicions de qualitat de vida suficients. Es tracta de que tots siguem una mica més feliços.

Una política DEMOCRÀTICA, que aposti portar en tots els àmbits la participació ciutadana i social, progressant en el camí de construir una democràcia participativa, on els interessos dels poders econòmics o mediàtics es trobin plenament controlats per institucions populars.

Una política ECOLOGISTA, que entengui que la consecució del benestar social va indissolublement unida al concepte de vida natural, de preservació de la qualitat ambiental i de racionalitat al consum.

Una política IDENTITÀRIA, que protegeixi, estudiï i divulgui l’aportament cultural, la riquesa etnogràfica i el patrimoni històric dels nostres pobles, i que al mateix temps dissenyi alternatives modernes, eficaces i imaginatives per a solucionar els problemes específics i estructurals de les diferents comunitats que conformen Espanya.

Els socialistes patriòtics ens enfrontem al nou segle plantejant la revitalització de les comunitats populars enfront del capitalisme global. Es necessari plantejar un govern dels pobles per a evitar un altre govern dels tecnòcrates al servei dels interessos econòmics. Es necessari reivindicar el concepte d´ Espai de Civilització, apostant per un projecte històric que ens retorni l’orgull de ser el que sempre hem volgut ser, Europeus.

Ha arribat l’hora de que alcem la nostra veu.

Tu decideixes!